Investeren in samenwerken?

Investeren in samenwerken

Heb jij redenen waarom je alles zelf wilt blijven doen? Argumenten die niet gebaseerd zijn op schaamte of angst en het verlies van controle? Ik ken ze hoor, want ze schieten ook regelmatig door mijn hoofd. Maar als ZZP’er, is het echt belangrijk om ze te beteugelen. In deze blog lees je 7 redenen waarom investeren in samenwerken voor mij zo belangrijk is. Ze geven rust en vertrouwen en daarmee kom je verder en bereik je meer.

1. Tijd efficiënter besteden

Besteed je tijd zo efficiënt mogelijk, want het is een kostbaar bezit. Investeer daarom bewust in expertises waar je zelf minder handig in bent. Denk aan  ICT, boekhouden, online tools en MORE Mirjam. Zet jezelf niet onnodig onder druk om het wiel opnieuw uit te vinden. Dat kost gewoon te veel tijd en energie. Zelf investeer ik in samenwerken met IT Home ServiceAdministratiekantoor Pauw, InformerOnline. Hierdoor kan ik efficiënter werken en dat scheelt mij een hoop tijd.

2. Vergroten netwerk

Kies er voor om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven die raakvlakken met jouw bedrijf hebben. Met het vermelden van elkaar op website, blogs en posts op social media kom je automatisch terecht in het netwerk van je samenwerkingspartners. Een groot, mooi en fijn netwerk is super belangrijk voor iedere ondernemer en daarom is het goed om te investeren in samenwerken.

3. Aanvulling op dienstverlening

Zorg dat de expertises van je samenwerkingspartners een aanvulling zijn op jouw product of dienst. Daarmee verhoog je het serviceniveau van je bedrijf. Stel dat je ergens tegenaan loopt, waar je zelf minder bekend mee bent. Dan is het makkelijk om het aan je samenwerkingspartner te vragen of te kunnen doorverwijzen. Omdat je zelf ervaring hebt met je samenwerkingspartner, weet je ook zeker dat het voor je  klant goed geregeld wordt.

Duurzaam samenwerken is een waardevolle aanvulling op je dienst of product.

4. Verhoogt betrouwbaarheid

Laat je klant precies weten wat je wel en niet kan betekenen. Dat doe je door open en eerlijk te zijn en aan te geven dat je aanvullende expertise gaat vragen van een samenwerkingspartner. Jouw klant moet op de beste mogelijke manier worden geholpen. Samen met je samenwerkingspartners vorm je een betrouwbaar team. Zorg dat je je samenwerkingspartners goed kent en weet wat je van hen kan verwachten. Door te investeren in samenwerken verhoog je je betrouwbaarheid.

5. Samenwerkingspartners 'zeggen' iets over je bedrijf

Investeren in samenwerken begint met het persoonlijk leren kennen van een potentiële samenwerkingspartner. Op die manier kom je er achter of het om een gelijkgestemde ondernemer gaat. Denk er aan dat een samenwerkingspartner moet matchen met de uitstraling van je bedrijf. Want op die manier draagt een samenwerkingspartners bij aan het imago van je bedrijf.

6. Samenwerken creërt flexibiliteit

Samen kun je meer dan alleen, investeer daarom ook in samenwerken met andere conculega’s. Door met hen samen te werken creëer je flexibiliteit voor jezelf, maar ook voor je klant. Dat geeft een gerust gevoel en is een investering waard.

7. Het zorgt voor meer stabiliteit

Door samen te werken met gerelateerde bedrijven en conculega’s kun je garanderen dat je een stabiele partij bent. Red je het niet alleen, dan kun je om versterking vragen. Loop je ergens tegenaan, dan kun je even sparren. Ben je niet beschikbaar, dan heb je de mogelijkheid om één van je samenwerkingspartners te vragen.

Heb je interesse om samen te werken met MORE Mirjam? Lees FAQ MORE Mirjam voor meer informatie.

Overweeg jij om meer te gaan samenwerken? Vind je het lastig om die keuze te maken? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Indien wenselijk plaats ik je in de MORE MAppgroep, zodat je mijn nieuwste blogs altijd persoonlijk ontvangt! Voordeel van de appgroep is, dat je makkelijk en ongemerkt weer kunt afhaken als je er ‘klaar’ mee bent 😉