Duurzaam samenwerken – 4 manieren

Duurzaam samenwerken - 4 manieren

Waar zit duurzaamheid eigenlijk in als je het hebt over samenwerken? Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig? In deze blog omschrijf ik 4 manieren die zorgen dat je duurzaam kunt samenwerken met MORE Mirjam.

Onlangs was ik te gast bij een bijeenkomst van BNI chapter De Gouwe. Tijdens die bijeenkomst gaf één van de leden een Masterclass over Duurzaam Ondernemen. Toevallig was ik net begonnen met deze blog en liep een beetje vast. De masterclass inspireerde mij om de blog compleet te maken en het concept van de podcast promofilm te activeren. Benieuwd naar het concept, lees PR via Podcast Video.

Betekenis Duurzaam

Volgens Copilot van Bing kan duurzaam twee betekenissen hebben. ‘1. Van lange duur; van een product: dat lang mee gaat en 2. Van een proces: dat permanent kan worden toegepast omdat het de aarde niet uitput; van een product: dat gemaakt wordt van een productiemethode die in deze zin duurzaam is.’

De 4 manieren

In eerste instantie dacht ik dat MORE Mirjam alleen qua ‘lange duur’ voldoet aan de voorwaarden. Dus liet ik de betekenissen wat langer sudderen. Met als resultaat 4 manieren die de lading dekken. Per manier leg ik uit waarom samenwerken met MORE Mirjam duurzaam is.

1. Van lange duur

Mijn intentie is om met jou een oprechte verbinding aan te gaan voor langere tijd. Ik schrijf jouw blogs, Q&A’s, handleidingen in duidelijke taal en met een geoptimaliseerde lay-out. Mijn producties zijn laagdrempelig, praktisch en doeltreffend voor de lange termijn.

Om dat te kunnen doen, is het van belang dat ik jou en je bedrijf goed ken en dat wij gelijkgestemd zijn. Ik moet me kunnen vinden in jouw kernwaarden. Weten waar je voor staat en waar je voor gaat. Alles ten dienste van efficiency en meer impact van jouw dienst of product.

Verder wil ik dat het comfortabel en vertrouwd voelt om met elkaar te werken. Zodat we met een gerust hart naar elkaar kunnen verwijzen.

Ben jij ook bereid om te Investeren in samenwerken?

2. Product dat lang mee gaat

Mijn motto is: Kwaliteit voor Kwantiteit. Ik ga voor een oplossing die toekomstbestendig is en waar jij voor langere tijd mee geholpen bent. Dus ik kies niet standaard voor een quickfix, een doekje voor het bloeden. Al kan het natuurlijk zo zijn, dat zo’n doekje soms ook een prima oplossing is. Het gaat er om, dat je weet, dat ik niet automatisch in de quickfix modus schiet. Ik streef naar een duurzaam antwoord op jouw vraag.

Daarnaast zie ik onszelf (body & mind) ook als een ‘product’. En daar willen we toch allemaal zo lang mogelijk ‘gebruik’ van maken? Deze invulling van duurzaamheid zit verweven in werk en leven. Er zijn legio tools en routines die helpend zijn om bewustwording om te zetten naar handelen. Samenwerken met MORE Mirjam inspireert en motiveert om in actie te komen voor het behoud van zakelijke en persoonlijke duurzaamheid.

3. Product dat de aarde niet uitput

Mijn diensten verricht ik voornamelijk vanuit huis. Er is geen sprake van woon- werkverkeer en het scheelt kostbare tijd. Daarnaast verminder ik zo de belasting van ons wegennet en de uitstoot van afvalstoffen. Maar ik lever ook een lege parkeerplek op, die ruimte biedt voor het planten van extra groen. Dat wederom zorgt voor CO2-compensatie, zie www.milieucentraal.nl

Daarnaast richt ik mij voornamelijk op ondernemers uit de regio. Zo is de reistijd beperkt als er toch zakelijke kilometers gemaakt moeten worden.

Ik werk remote, doe in principe alles digitaal en heb een paperless thuiskantoor. Daarmee bespaar ik een werkplek in een kantoorgebouw.

Remote werken zorgt ook voor minder piekbelasting qua energieverbruik. Mijn thermostaat hoeft ’s morgens niet extreem veel hoger. Dit in tegenstelling tot een groot kantoorgebouw, dat ’s nachts leeg staat.

4. Product van duurzame productiemethode

Tot slot kies ik voor kantoorbenodigdheden, die zo veel als mogelijk, gemaakt zijn van duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan notitieblok, pennen, telefoonhoesje en koffie. Maar ook aan mijn scanner/copier/printer, die energie zuinig is en alleen aangaat als ik hem nodig heb. Verder gebruik ik een energiezuinige laptop die flink wat heeft gekost, maar mij voor lange periode van dienst kan zijn.

Helaas zijn de materialen, waar de scanner en laptop van gemaakt zijn, niet duurzaam. Althans ik heb ze nog niet van hout of papier voorbij zien komen.

Duurzaamheid werkbaar maken

Met deze blog wil ik je inspireren en motiveren om bij je zelf te checken wat duurzaam voor jou betekent. Wat het met en voor je kan doen. En dan hoop ik dat je bij het maken van keuzes eerst bedenkt of er een duurzame(re) mogelijkheid is. Op die manier maken we duurzaamheid werkbaar voor onszelf en kunnen we samen het verschil maken.

LESS footprint is MORE duurzaam

MORE Mirjam werkt duurzaam samen met:

Hoe geef jij invulling aan duurzaamheid in jouw bedrijf?
Wil jij ook duurzaam samenwerken? Of heb jij andere manieren bedacht?

Laat het me weten via support@moremirjam.nl of vul het contactformulier in.

Indien wenselijk plaats ik je in de MORE MAppgroep, zodat je mijn nieuwste blogs altijd persoonlijk ontvangt! Voordeel van de appgroep is, dat je makkelijk en ongemerkt weer kunt afhaken als je er ‘klaar’ mee bent 😉