Durf te kiezen

Voor jezelf kiezen, Ondergaande zon in Krimpenerwaard.

Spring in het diepe, hoe eng en ongemakkelijk het ook lijkt. Op je gevoel kun je echt vertrouwen. Neem het risico om onderuit te gaan, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Help jezelf vooruit te komen, door open minded en flexibel te zijn. Durf te kiezen!

Verkeerd gekozen? Neem even tijd om bij te komen. Sta weer op en kijk vooruit. Klaar om je volgende keuze te maken.

Tegenspoed geeft mooie inzichten

Als je er maar voor open staat. Iedereen dealt met teleurstelling, tegenslag, verdriet, angst, drukte en stress. Zo ben ik de afgelopen jaren 2 keer burn-out geraakt. Ik voelde me machteloos, zwak en ongelukkig. Maar juist die opeenvolging én oneindigheid van minder fijne gebeurtenissen hebben mij wakker geschud. Ik kreeg het gevoel dat ‘het leven’ mij iets duidelijk wilde maken. Heb gekozen en ben met mezelf aan de slag gegaan.

Meer over mijn burn-out ervaring lees je in Van burn-out naar kracht.

Blijf jezelf trouw, bij alles wat je doet

Ik gaf mezelf de ruimte en tijd, liet alles los en leerde opnieuw te voelen. Ik leefde al jaren op de automatische piloot, zonder dat ik daar erg in had. Om dat te veranderen moest ik mijn overtuigingen en prioriteiten bijstellen. Andere keuzes maken en mezelf opnieuw leren kennen. 

Belangrijke ontdekking voor mij was, dat mijn hoofd getemperd moest worden. Die blokkeerde mijn gevoel. Logisch eigenlijk, maar ik was me daar totaal niet van bewust.

Ik heb geleerd om mezelf te managen en daarvoor moest ik gewoon vaak in de spiegel kijken. Daar moest ik me eerst bewust van worden en mezelf de moeite waard vinden om in te investeren. Voor mezelf gaan staan, accepteren en kiezen hoe ik er mee om wil gaan.

Zo doe ik het dus tegenwoordig en het heeft mij een beter en gelukkiger mens gemaakt!

MORE Mirjam helpt om mezelf te zijn

De paarden hebben mijn proces in een stroomversnelling gebracht en wat ben ik hen daar dankbaar voor. Starten met MORE Mirjam zorgde ervoor dat ik opnieuw moest kiezen, omdat ik focus en tijd nodig heb. De paarden zijn daardoor voorlopig even onhold gezet.

Fysiek en geestelijk merkte ik dat het nodig was om mijn prioriteiten bij te stellen en opnieuw te bepalen wat belangrijk en goed voor me is. Ik kon niet anders dan opnieuw kiezen waar ik mijn aandacht en kostbare tijd aan wil besteden. Ik heb daarmee vrijheid en ruimte voor mezelf gecreëerd. Dat gun ik jou ook, lees Wie ben jij?

Mijn passie kan ik kwijt in MORE Mirjam

Schrijven, structureren, organiseren, verbinden, motiveren, inspireren en innoveren, alles past in mijn bedrijf. Mijn wijsheid, kennis, ervaring, kwaliteit en positieve energie komen samen in MORE Mirjam.

Ik zet mijn expertises en power in om groeiende ondernemers succesvoller te laten zijn. Ik laat hen zien hoe je efficiënter om kunt gaan met tijd en middelen. Ik maak het voor hen makkelijker om duurzaam te groeien én relaxter te leven.

En mijn passie voor paarden, dat zit in mijn DNA. Alleen voor nu even op een lager pitje. Die komen vast weer op mijn pad, als ik mijn tiny house met veranda gevonden heb!

Durf jij te kiezen en te voelen? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Volg me op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Indien wenselijk plaats ik je in de MORE MAppgroep, zodat je mijn nieuwste blogs altijd persoonlijk ontvangt! Voordeel van de appgroep is, dat je makkelijk en ongemerkt weer kunt afhaken als je er ‘klaar’ mee bent 😉